Account
Logo
Zoeken
13.8 °C

Centrum van Gorredijk gaat op de schop

do 6 juni 2013, 14.33 uur

GORREDIJK - Het college van B&W van Opsterland stellen de raad voor om 3,3 miljoen euro te investeren in de revitalisering van het project centrum oost Gorredijk. De onderhandelingen met de marktpartijen zijn afgerond en het project blijkt uitvoerbaar.

Wethouder Piet van Dijk: "Het heeft met dit project even geduurd maar uiteindelijk hebben de markt en de gemeente overeenstemming bereikt over een stevige kwaliteitsimpuls in het gebied. Dat is in deze economische tijden knap en getuigt van sterk ondernemerschap. Het is ook goed nieuws voor alle Gorredijkster ondernemers en het winkelend publiek. Met het opknappen van dit stuk centrum verstevigt Gorredijk zijn regiofunctie nog verder. Er komt ruim parkeergelegenheid en het blijft gratis. Met deze kwaliteitsimpulsen kunnen we de regionale concurrentie voor de komende jaren weer aan."

In de plannen wordt het huidige pand van Albert Heijn gesloopt en wordt nieuwbouw gepleegd aan de noordwestkant van het gebied. Boven de supermarkt komen 30 appartementen. De panden van de Poiesz en drukkerij Lageveen worden (beperkt) vergroot en krijgen een nieuwe gevel met daarmee een nieuwe uitstraling. Er is onderzocht hoeveel parkeerplaatsen nodig zijn en daaruit blijkt dat het benodigde aantal ruimtelijk goed in te passen is. Stedenbouwkundig gezien wint het gebied veel aan kwaliteit, vooral omdat er een geheel nieuwe entree van het gebied wordt gemaakt. Het zicht op dit gebied zal verbeteren. Dat komt de herkenbaarheid en aantrekkelijkheid ten goede. De gemeente is verantwoordelijk voor het opknappen en aankleden van de openbare ruimte. Hieronder vallen het ontsluiten van het gebied en de aanleg van nieuwe verharding, groen en straatmeubilair.

De gemeenteraad neemt op 1 juli een besluit over het voorstel van het college van B&W.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Otter aangereden langs weg bij Ie

Otter aangereden langs weg bij Ieregionaal nieuws

Auto belandt in sloot bij Augustinusga

Auto belandt in sloot bij Augustinusga