Account
Logo
Zoeken
13.3 °C

Gasboring op NAM-locatie bij Kollumerpomp

di 4 juni 2013, 10.09 uur

KOLLUMERPOMP - Begin juni start de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) met de verhuizing van een boorinstallatie naar NAM-locatie Kollumerpomp aan de Kwelderweg. De NAM start half juni met het boren van een put op de locatie en de werkzaamheden zullen tot ongeveer half september duren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp een moderne boorinstallatie met een hoogte van ongeveer dertig meter. Op de locatie wordt 24 uur per dag en 7 dagen per week gewerkt. Rondom de boorinstallatie staat tijdelijk materieel dat nodig is voor de uitvoering van de boring. Indien nodig worden op en rondom de locatie diverse voorzorgs-maatregelen genomen om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken.

De boring vanaf de locatie Kollumerpomp gaat naar het kleine gasveld dat de naam Kollum heeft. De NAM hoopt 0,5 miljard m3 gas aan te treffen. Met deze hoeveelheid gas kan de provincie Friesland 1 ½ jaar lang van gas voorzien worden. Het gasveld onder Kollumperpomp is één van de 175 kleine gasvelden waaruit de NAM gas wint.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Bliksem slaat in op woning in Kollum

Bliksem slaat in op woning in Kollumregionaal nieuws

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water