Account
Logo
Zoeken
12.3 °C

Fryske Olympiade brengt topsporten bij elkaar

vr 31 mei 2013, 17.34 regionaal

BURGUM - Op 14 en 15 juni vindt de eerste editie plaats van de Fryske Olympiade. Tijdens dit unieke sportevenement komen voor het eerst de drie Friese topsporten bij elkaar. Twee dagen lang genieten van openluchtsporten, theater en muziek op een fraai aangelegd sportterrein aan de Wide Ie bij Burgum.

Kaatsen, fierljeppen en skûtsjesilen
Deze drie sporten zitten in het DNA van de Friezen, die ze al sinds jaar en dag fanatiek beoefenen. Nu komen ze alle drie voor het eerst bij elkaar tijdens de eerste editie van de Fryske Olympiade. Binnen hun eigen discipline strijden de besten tegen elkaar om de hoogste eer.

Locatie aan de Wide Ie
Het speciaal aangelegde sportterrein aan de Langelaan bij de Wide Ie is al inmiddels helemaal klaar voor gebruik. De gloednieuwe fierljepskanzen liggen er nu nog stilletjes bij. Maar op 14 en 15 juni bruist het er van de activiteiten.

De Olympiade
De Fryske Olympiade is het geesteskind van Evert Wilstra. Het idee is in 2006 ontstaan en in de loop van de jaren verder uitgewerkt. Nu is het dan echt zover. De Olympiade streeft naar een kwalitatief hoogwaardige en sportieve dag voor een breed publiek. Het evenement biedt topsport en spektakel. De prijzen die er te winnen zijn, zullen in menig prijzenkast niet misstaan.

Programma 14 en 15 juni
Vrijdag 14 juni is de dag voor de jeugd. Zij maken op die dag kennis met deze drie typisch Friese sporten. Op zaterdag zijn de topsporters aan de beurt en wordt er gestreden om de eer.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws