Account
Logo
Zoeken
13.8 °C

Feanwâldster gepakt voor diefstal bestelbus

vr 31 mei 2013, 14.48 regionaal

DE VEENHOOP - De politie heeft donderdagnacht dankzij een alerte burgernetdeelnemer een 53-jarige inwoner van Feanwâlden kunnen aanhouden. De man wordt verdacht van diefstal van een bestelbus. Een agent in privétijd liet donderdagavond laat zijn hond uit op de Lauwers in Drachten. Daar zag hij een bestelbus staan waarvan hij het sterke vermoeden had dat die van diefstal afkomstig was.

De agent checkte met zijn dienst smartphone het kenteken van de bus en al snel werd zijn vermoeden bevestigd. Het voertuig bleek namelijk op 28 mei vanaf een terrein van een bedrijf aan de Greunsweg te zijn gestolen. De agent waarschuwde dan ook direct zijn collega’s. De bestelbus reed echter weg en ondanks een zoekactie werd het voertuig niet gevonden.

De Meldkamer Noord-Nederland had inmiddels een Burgernetactie gestart. Eén van de deelnemers zag de bestelbus op de Kraenlanswei in de Veenhoop staan. Toen agenten daar arriveerden lag in de cabine de 53-jarige man te slapen. Hij werd aangehouden op verdenking van diefstal van de bus. In het voertuig werd ook nog een fiets aangetroffen. Ook die bleek van diefstal afkomstig. De bestelbus en de fiets werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws