Account
Logo
Zoeken
13 °C

Werkstraf voor plunderen kas politie

ma 27 mei 2013, 19.12 regionaal

LEEUWARDEN - De oud-penningmeester van de personeelsvereniging van de politie Friesland is door de rechtbank in Leeuwarden wegens verduistering en valsheid in geschrifte veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De 47-jarige Leeuwarder heeft ruim 17.000 uit de personeelskas verduisterd. De rechtbank bepaalde dat de man het geld dat hij heeft verduisterd terug moet betalen.

Om het bedrog te verdoezelen vervalste de penningmeester jarenlang de financiële overzichten van de personeelsclub. De man is zeventien jaar lang als ICT'er in dienst geweest bij de politie Friesland. Nadat de fraude aan het licht kwam, kreeg hij strafontslag. Dat ontslag wordt door de Leeuwarder aangevochten.

Het graaigedrag kwam aan het licht toen de voorzitter begin 2012 ontdekte dat de penningmeester contracten met telecomproviders had afgesloten op naam van personeelsvereniging De Bysjager (oud-Fries voor veldwachter of koddebeier).

De Leeuwarder werd in 2006 geconfronteerd met een aantal sterfgevallen in zijn naaste omgeving, waardoor hij in een depressie belandde. Toen hij ook nog meende dat hij aan leukemie leed, vond hij dat het tijd was om aan zichzelf te denken. Achteraf dacht hij dat hij door de psychische klachten en de voorgeschreven medicijnen volledig de weg was kwijtgeraakt. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws