17,7 °C
Foto: Geert Huisman

Herstel molen Windlust officieel van start

di 23 april 2013 11.52 uur

BURUM -

Een jaar na de brand in molen Windlust, kan deze week officieel gestart worden met het herstel van de Burumer molen. De molen werd vorig jaar op Paaszondag verwoest door een grote brand.

Het afgelopen jaar is keihard gewerkt aan het bestek en de bijbehorende tekeningen. Van Reeuwijk bouwmeester heeft een bijzondere prestatie geleverd door tekeningen te maken van een molen die er nu niet staat. Op basis van historisch fotomateriaal, op basis van tekeningen van eerdere restauraties, en op basis van de opmetingen en de bouwhistorische ontleding van het verbrande materiaal is molen Windlust tot in detail op tekening gezet.

Met het uitwerken van alle gegevens is er een goed inzicht verkregen in alle bijzondere bouwkenmerken van de molen. Sterker nog, door het onderzoekswerk is nu een bredere kennis van dit type molens dan vóór de brand. Op basis van het bestek zijn offertes aangevraagd bij diverse molenbouwers. De keus is gevallen op Bouwbedrijf Kolthof uit Stiens. Deze molenbouwer zal de komende tijd werken aan het herstel van Windlust, zodat de molen in 2014 weer kan draaien.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

17,7 °C

9 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.