Account
Logo
Zoeken
9.7 °C

Dokkumers gedupeerd door politievirus

wo 27 maart 2013, 12.43 uur

DOKKUM - Het 'politievirus' op computers blijft nog altijd actueel. Een half jaar geleden berichtte deze site er al over en nog altijd raken mensen gedupeerd door het virus. Gedupeerden krijgen plotseling een scherm in het beeld waarop vermeld staat dat er kinderporno is aangetroffen op de pc. Het bericht lijkt afkomstig te zijn van de politie maar dat is niet het geval. Gedupeerden kunnen eventuele 'vervolging' afkopen door 100 euro te betalen.

Bij de politie regent het nog altijd meldingen over het politievirus. Uit onderzoekt blijkt dat de laatste maanden alleen al in Dokkum honderden gedupeerden hun computer ter reparatie bij een computerbedrijf aan hebben geboden.

De KLPD zegt mensen nooit op deze wijze te zullen benaderen en adviseert de mail ongelezen weg te gooien en om niets te betalen. Overigens valt te vermelden dat sinds de invoering van de Nationale politie per 1 januari 2013, het KLPD niet meer bestaat maar de naam voert van Landelijke Eenheid (LE). Computergebruikers die schade hebben opgelopen, kunnen aangifte doen bij de politie.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten


regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369





regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij