Account
Logo
Zoeken
13.7 °C

Dokkum: weer CDA raadsleden opgestapt

wo 27 maart 2013, 12.00 uur

DOKKUM - De CDA-fractie in Dongeradeel moet opnieuw afscheid nemen van twee raadsleden. Jouke Douwe de Vries en Klaas van der Galiën zijn het derde en vierde raadslid die de periode voor het CDA in Dongeradeel niet afmaken. Het verschil met de twee vrouwen die eerder stopten is dat het opgestapte duo wel in de gemeenteraad actief blijft, maar dat niet meer voor het CDA zal gaan doen.

De 7-koppige fractie van het CDA nam eerder afscheid van Marjan Dreves-Veer, die per direct opstapte en van Wies Boonstra-Reinders die om onder andere gezondheidsredenen haar functie neerlegde. Ook bij de Vries en van der Galiën is er veel onvrede. Jouke Douwe de Vries: "Van het CDA in Dongeradeel kreeg ik geen ruimte meer om kritiek te uiten".

De koers voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 kwam daar nog bij. Eerder richtte de Vries CDA Alert op. Dat initiatief moest er voor zorgen dat de uitgangspunten van het CDA weer duidelijk en herkenbaar worden uitgedragen. De Vries: "waarbij onze koers weer wordt ingegeven door de 'C' en het christelijk-sociale 'met elkaar en voor elkaar'." Mede omdat een dergeljke koers er voor het CDA in Dongeradeel niet in lijkt te zitten, gaan de beide heren zelfstandig verder.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Fietser aangereden op rotonde in Drachten

Fietser aangereden op rotonde in Drachten