Account
Logo
Zoeken
14.4 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Handtekeningenactie tegen ontslag conciërge

di 26 maart 2013, 16.52 regionaal

SURHUISTERVEEN - Vier meisjes van openbare basisschool 't Skriuwboerd uit Surhuisterveen hebben een handtekeningenactie gehouden tegen het ontslag van conciërge Aan Veenstra(60) uit Boelenslaan. Aan, die al 19 jaar verbonden is aan 't Skriuwboerd (hij miste in die jaren 2 dagen wegens ziekte) wordt ontslagen omdat de gemeente Achtkarspelen is gestopt met werkgelegenheidsproject De Achtbaan.

Via De Achtbaan hadden in Achtkarspelen 28 mensen een baan in scholen, bij sportverenigingen en het zwembad. De gemeente krijgt sinds dit jaar onvoldoende geld van het Rijk om het project voort te zetten. Den Haag kort Achtkarspelen 46% op het Participatiebudget.

In 2012 ontving Achtkarspelen € 1,3 miljoen voor het Participatiebudget van het Rijk. Het Participatiebudget is bedoeld om mensen met een uitkering weer aan het werk te helpen. De kosten voor de Achtbaan in 2012 bedragen € 7,5 ton. Daarmee gaat meer dan de helft van het Participatiebudget naar De Achtbaan en ontstaat er een onevenwichtigheid tussen de 28 deelnemers van De Achtbaan en de ruim 600 uitkeringsgerechtigden waarvoor Achtkarspelen een beroep doet op het Participatiebudget.

Wethouder Klaas Antuma van Achtkarspelen nam de 528 verzamelde handtekeningen in ontvangst op het schoolplein. Danielle Boersma, Iona Hoeksma, Larissa Kooistra en Nathalie Slagter verzamelden ze bij de ouders, winkels, op school en op straat. Wethouder Antuma: "Ik ga mij inzetten om een goede plek voor Aan te vinden. Ik kan echter niet garanderen dat Aan weer op 't Skriuwboerd terecht zal komen."

Of Aan weer terug kan komen op de scholen (Aan werkt ook 2 dagen op OBS Maskelyn in Augustinusga) hangt af van het UWV. Aan zou dan met behoud van uitkering aan de slag kunnen gaan. Die officiële beslissing is nog niet gevallen.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws