Account
Logo
Zoeken
Zoeken
11.3 °C

Gevelbouwgroep vraagt faillissement aan

ma 25 maart 2013 11.05 uur

DRACHTEN - De malaise in de bouw gaat ook niet voorbij aan De Gevelbouwgroep te Drachten. De Gevelbouwgroep zette in 2012 de activiteiten van Polyprofiel BV te Drachten voort in sterk afgeslankte vorm (na een voorafgaand faillissement van Polyprofiel BV). Deze overname was in de hoop en de verwachting dat de markt in de loop van 2012/2013 zou gaan stabiliseren. De Gevelbouwgroep zou dan klaar staan voor een aantrekkende markt.

De markt in de bouwsector is volgens Rob Lemstra van de Gevelbouwgroep alleen maar verslechterd en de bruto marges kwamen verder onder druk te staan. De Gevelbouwgroep draaide als gevolg hiervan het afgelopen jaar opnieuw fors verlies en de orderportefeuille is momenteel onvoldoende gevuld. De directie voelt zich daarom genoodzaakt om het faillissement aan te vragen van haar vennootschappen en het beëindigen van de activiteiten. Door het faillissement verliezen 37 werknemers hun baan.

In dezelfde branche gingen eerder dit jaar al bedrijven als De Vries Kozijnen (Gorredijk), Kloosterman Geveltechniek (Heerenveen) en Gosse Wijnsma Kunstofkozijnen (Dokkum) failliet.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....