Account
Logo
Zoeken
13.9 °C

Gemeenten stoppen met Lauwersland

zo 24 maart 2013, 13.37 regionaal

DOKKUM - De toeristische samenwerking Lauwersland stopt ermee. De vijf Noordoost Friese en drie Groninger gemeenten die het ondersteunden, hebben besloten om ermee te stoppen. Het gaat om de Friese gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland en de Groninger gemeenten Bedum, De Marne en Winsum.

De gemeenten werkten lange tijd samen aan de toeristische promotie van het gebied en hadden hiervoor een uitvoeringsovereenkomst met VVV Lauwersland. De gemeenten namen eind vorig jaar al het besluit de samenwerking met VVV Lauwersland per 1 januari 2014 te beëindigen. De gemeenten hebben nu ook besloten dat het gebied te weinig samenhang heeft om op andere wijze door te gaan.

De Friese gemeenten zetten wat betreft de marketing en promotie van Noordoost Friesland in op de samenwerking binnen de Agenda Netwerk Noordoost (ANNO) en de regiomarketingcampagne Dwaande. De Groninger gemeenten oriënteren zich op andere perspectieven. Wel werken Dongeradeel, Kollumerland en De Marne samen met de provincies Fryslân en Groningen aan een brede ontwikkeling van het Lauwersmeergebied. De haven van Lauwersoog is voor Dongeradeel en De Marne verder een belangrijke gemene deler waarbij de bestaande nauwe samenwerking doeltreffend is.

"Samenwerking biedt vooral toegevoegde waarde op projectmatige basis" aldus wethouder Pytsje de Graaf, nu nog voorzitter van het bestuurlijke overleg Lauwersland. De komende maanden werken de Friese en Groninger gemeenten onafhankelijk van elkaar aan een nieuwe koers.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws