Account
Logo
Zoeken
7.6 °C

Ruzie om vijf euro ontspoort

do 21 maart 2013, 21.30 uur

LEEUWARDEN - Het niet terugbetalen van vijf euro was de aanleiding voor een uit de hand gelopen ruzie op het parkeerterrein van de C1000 in Surhuisterveen. Het leek om een kleinigheid te gaan, maar voor de vier verdachten die donderdag tegenover de politierechter zaten was die vijf euro een heel bedrag. 'Daar kun je een maaltijd van kopen', zei een van de verdachten. Het viertal, een 24-jarige inwoner van Harkema, zijn vier jaar jongere vriendin en een man en een vrouw uit Wijnjewoude (beide 22 jaar), was op 21 februari 2011 hardhandig in botsing gekomen met twee vrouwen en drie mannen.

Een van de vrouwen had de vijf euro geleend van de vrouw uit Harkema. Terugbetalen deed ze maar niet, dus toog het viertal, na een paar vervelende sms'jes, naar de C1000 in Surhuisterveen waar de vrouw die het geld had geleend werkte. Op het parkeerterrein werd wat geduwd en getrokken en er vielen een paar rake klappen. De Wijnjewoudster schoot op een gegeven moment met een alarmpistool in de lucht toen de bestuurder van een trekker achter het stel aan bleef rijden. Hij bleek niet alleen een -illegaal- pistool te hebben, hij had ook een busje pepperspray, wat ook verboden is.

Uiteindelijk viel het met de mishandeling op het parkeerterrein nog wel mee, tenminste voor de Wijnjewoudse. Zij werd van de meeste aanklachten vrijgesproken, inclusief van betrokkenheid bij een hennepkwekerij in de woning van de Harrekieten. In de kwekerij stonden 30 planten. De andere verdachten werden daar wel voor veroordeeld, evenals voor het geweld bij de C1000. De Wijnjewoudse had nog wel, samen met haar dorpsgenoot en -toen nog- haar vriend in Drachten en man en zijn moeder mishandeld. De vrouw kreeg een werkstraf van 24 uur. Haar ex-vriend moet 180 uur gratis werken. De andere verdachten kregen 60 -voor de vrouw- en 80 uur werkstraf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid
regionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

regionaal nieuws

Dieselolie op A7: kilometers lange file

Dieselolie op A7: kilometers lange file


ondernemend nieuws

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over