Account
Logo
Zoeken
4.5 °C
Foto: 112Drachten

Burgemeester bekijkt knelpunten in De Drait

ma 18 maart 2013, 19.25 uur

DRACHTEN - Maandagmiddag is de Burgemeester T. van Bekkum samen met Erik Kort op kennismakingsbezoek geweest bij de Wijkraad de Drait in de Brede School.

De vernieuwde Wijkraad timmert al aardig aan de weg samen met de Gemeente: de overlast in het winkelcentrum aan pakken, kattenogen te plaatsen bij de zebrapaden voor meer zichtbaarheid, meer afvalbakken en bankjes te plaatsen, speeltuinen vernieuwen en de voorrang bij de rotonde Postlaan aan te passen zodat de fietsers eindelijk voorrang krijgen.

Ook zet de Wijkraad de Drait zich met grote inspanning in tegen verkeerschaos in de Drait. Dit begint al bij de levensgevaarlijke kruising bij de BP tot aan de binnenwegen door de wijk heen, waar de wegen wel 30 km zone zijn, maar nog niet als zodanig ingericht zijn. Dat dit tot levensgevaarlijke situaties kan leiden, bleek toen een paar jaar geleden een kind van 6 jaar met een ernstige schedelfractuur naar het ziekenhuis moest omdat hij tijdens zijn spel de weg plotseling overstak. Veiligheid en leefbaarheid zijn enkele punten waar de Wijkraad hard aan werkt, maar dat kan niet zonder de mensen van de wijk zelf.

Samen met de Burgemeester en Wethouder liepen ze dan ook enkele plaatsen langs om aan te geven hoe de wijk en de dynamiek ervan juist verbeterd zou kunnen worden. De burgemeester merkte zelf o.a. op dat de geblokkeerde nooduitgangen van de Sporthal de Drait ook ècht niet kunnen. Daarop volgt zeker actie van de Wijkraad.

Iedere derde donderdag van de maand houdt de wijkraad vergadering met vooraf een inloop voor meldingen en of opmerkingen over de wijk. Deze kunt u ook plaatsen op hun website www.wijkraaddedrait.nl

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!