Account
Logo
Zoeken
15 °C

Twee jaar cel voor slaan met kapmes

ma 18 maart 2013, 14.12 uur

LEEUWARDEN - Een 42-jarige Drachtster is maandag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot twee jaar cel plus een jaar voorwaardelijk. De Drachtster was in de nacht van 4 op 5 oktober vorig jaar met grof geweld de woning van zijn ex-vrouw in Bakkeveen binnengedrongen. Hij had met een bijl een tuindeur stukgeslagen en was vervolgens op de trap in gevecht geraakt met de nieuwe vriend van zijn ex. Die had verklaard dat de Drachtster verschillende malen met een hakmes op hem in had geslagen. Uiteindelijk werd de indringer overmeesterd door de vriend en overgedragen aan de politie.

De opgelegde straf is beduidend lager dan de eis van het openbaar ministerie (OM). De officier van justitie eiste twee weken geleden zes jaar cel voor een poging tot moord. De rechtbank oordeelde dat zowel een poging tot moord als een poging tot doodslag niet bewezen kon worden. Op het moment dat de Drachtster met het kapmes om zich heen sloeg, stond hij halverwege de trap. Vanuit die positie was het volgens de rechtbank niet goed mogelijk om de andere man, die bovenaan de trap stond, levensgevaarlijk te verwonden.

De rechtbank achtte een poging tot zware mishandeling wel bewezen. De Drachtster beweerde dat hij zijn ex en haar nieuwe vriend schrik wilde aanjagen. Het was nooit zijn bedoeling geweest om de twee om het leven te brengen. Hij was van plan het stel vast te binden en zichzelf daarna in de tuin van de woning in brand te steken. De man voelde zich vernederd door zijn ex en haar nieuwe vriend. De vriend zou zich steeds meer hebben bemoeid met de relatie tussen de verdachte en diens zoontje. De Drachtster krijgt reclasseringstoezicht en een behandeling.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg