Account
Logo
Zoeken
5.7 °C

Burgumer bedreigt buurvrouw: werkstraf

ma 18 maart 2013, 12.58 uur

LEEUWARDEN - Een 49-jarige Burgumer kreeg maandag van de politierechter een werkstraf van 28 uur. De Burgumer heeft op 27 juni 2011 een buurvrouw bedreigd. De man zou ook een mes in handen hebben gehad, maar dat achtte de rechter niet bewezen. De buurvrouw was, samen met nog twee buurvrouwen, naar de flatwoning van de Burgumer gegaan om verhaal te halen. De vrouw had op haar voordeur een briefje gevonden met de tekst 'Good luck met al je shit'. Bovendien zou er benzine op haar voordeur gesprenkeld zijn.

In de flat waren wel vaker overlastproblemen, de Burgumer zou een van veroorzakers zijn. De buurvrouw ging er voetstoots van uit dat het briefje van hem afkomstig was. Toen de man bij de deur kwam, zou hij geroepen hebben dat hij de buurvrouw neer zou steken. Twee buurvrouwen meenden gezien te hebben dat de verdachte -die achter zijn voordeur stond- een mes in de hand had. Dat ontkende de man, die overigens bij de rechter weinig spraakzaam was.

Op de vraag van de officier van justitie of hij bereid was een werkstraf te doen, antwoordde de man ontkennend. Dus restte de officier niets anders dan een celstraf van twee weken te eisen, plus twee weken voorwaardelijk. De rechter is niet gebonden aan de eis van de officier, hij maakte er dan ook een werkstraf van. Hij noemde de bedreiging 'hinderlijk en laf'. 'Als je lef hebt, doe je de deur open', zei de rechter. Bovenop de onvoorwaardelijke werkstraf kreeg de Burgumer nog eens 28 uren, maar dan in voorwaardelijke vorm.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!