Account
Logo
Zoeken
8.1 °C
'Rotte appel' in Dokkum staat te koop
© WâldNet |  Archieffoto

'Rotte appel' in Dokkum staat te koop

vr 8 februari 2013, 14.00 uur

DOKKUM - Een deel van de vervallen panden in de Anjelierstraat van Dokkum staat te koop. Een vijftal panden met ondergrond en tuin op een totaal perceel van geschat 750 m² groot staat te koop bij Makelaardij Roos. Volgens de makelaar zijn de vijf panden ter waarde van €275.000,- "een uniek geheel voor ondernemende en creatieve mensen."

Wooncorporatie WoonFriesland zou de panden in de binnenstad voor de gemeente Dongeradeel ooit opknappen. Tegenprestatie was dat de corporatie een appartementencomplex aan de Markt mocht bouwen.
Het ontwerp voor de Anjelierstraat was er en het appartementencomplex aan de Markt werd gebouwd. Na een berekening van de kosten, kwam de woningcorporatie echter tot de conclusie dat het project financieel niet haalbaar was.

Met een eventuele verkoop komt er verder schot in het verder aanpakken van de straat. Op het perceel Anjelierstraat 17 werd in opdracht van WoonFriesland eerder een nieuwe koopwoning gebouwd. De straat die vaak de rotte appel van de Dokkumer binnenstad wordt genoemd, wordt misschien ooit weer een fatsoenlijk stukje binnenstad van Dokkum.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwskwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten