Account
Logo
Zoeken
5.7 °C

Opnieuw vrijspraak in zaak Club Q

do 7 februari 2013, 14.21 uur

LEEUWARDEN - Ook in hoger beroep zijn de verdachten in de zaak Club Q vrijgesproken. Het gerechtshof in Leeuwarden vindt dat niet bewezen kan worden dat het zestal verantwoordelijk is voor het overlijden van de 16-jarige Redmar Smedema uit Burgum, op 18 april 2010. De verdachten, afkomstig uit Damwâld, Broeksterwâld, De Westereen en Feanwâlden, zouden volgens het Openbaar Ministerie (OM) als groep wild gedanst en gehost hebben op de dansvloer van Club Q in Noardburgum.

Er waren meerdere opstootjes die avond. Tijdens een van die incidenten zou Smedema een paar klappen tegen het hoofd hebben gekregen. Later die nacht werd de jongen onwel. Hij werd overgebracht naar het UMCG in Groningen, waar hij enkele uren later overleed. Omdat de verdachten als groep opereerden, hield het OM ze allemaal verantwoordelijk voor het overlijden van Smedema. Het OM beschuldigde een 21-jarige Damwâldster ervan de fatale klap te hebben uitgedeeld. Tegen hem werd 2,5 jaar cel geëist. Er was één getuige die de Damwâldster had aangewezen als degene die had geslagen.

Daartegenover stonden echter andere verklaringen. In totaal zijn er 194 getuigen door de politie gehoord. Verder heeft het slachtoffer later gezegd dat hij ruzie had gehad met iemand uit De Westereen. Ook had hij gezegd dat diegene een week eerder ook in Club Q was geweest met een groepje Westereenders. De Damwâldster was toen niet bij die groep. Tegen de andere verdachten eiste het OM twee weken geleden werkstraffen van 200 tot 240 uur werkstraf. Het zestal werd in oktober 2011 vrijgesproken door de rechtbank.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.3%
Nee  
55.5%
Maakt me niet uit  
18.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!