Account
Logo
Zoeken
5.7 °C

Stoeien met 14-jarige geen aanranding

za 2 februari 2013, 8.30 uur

LEEUWARDEN - Officier van justitie Henk Mous vindt dat een 19-jarige inwoner van Hurdegaryp zich niet schuldig heeft gemaakt aan aanranding, toen hij op 29 maart vorig jaar bij de brug over het Prinses Margrietkanaal bij Burgum in een soort stoeipartijtje met een 14-jarig meisje verzeild raakte. Het meisje had aangifte gedaan omdat de Hurdegarypster haar de bosjes in gesleurd zou hebben. De jongen zou vervolgens de borsten van het meisje hebben aangeraakt en er in hebben geknepen.

De Hurdegarypster ontkende. Volgens hem was het meer een kwestie geweest van 'een beetje ouwehoeren'. Hij had zijn armen van achteren om de buik van het meisje gedaan en zich laten vallen. Toen het meisje aangaf dat zij hier niet van gediend was, zou hij meteen zijn gestopt. Het was volgens de verdachte meer 'een beetje grappig doen'. Hij wilde 'de clown uithangen' voor zijn vrienden. Iets seksueels moest er zeker niet achter gezocht worden. De Hurdegarypster vond dat de zaak behoorlijk was opgeblazen: 'Dit hadden we ook op het politiebureau kunnen uitpraten'.

Hij was zelfs bereid een getuige te laten horen die zijn lezing kan ondersteunen. Zo ver hoeft het waarschijnlijk niet te komen. De officier van justitie vorderde vrijspraak omdat naar zijn mening uit het dossier niet voldoende duidelijk wordt dat de Hurdegarypster het meisje bij de borsten heeft gepakt. Mocht de rechtbank daar toch anders over denken, dan vordert de officier alsnog vrijspraak: hij is van mening dat het aanraken van de borsten niet opgevat kan worden als een ontuchtige handeling. Er was geen enkele seksuele intentie.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'



regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26%
Nee  
55.4%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!