Account
Logo
Zoeken
14.3 °C

Damwâldster wordt wakker in politiecel

ma 28 januari 2013, 20.00 uur

LEEUWARDEN - Het is raar wakker worden als je denkt dat je knus in je eigen bedje ligt, maar in plaats daarvan je op een harde matras in een kille politiecel ligt. Het overkwam een 30-jarige Damwâldster die in de nacht van 5 maart 2011 na een feestje van het plaatselijke fitnesscentrum wat al te overmoedig werd en in de Conrad Veenlandstrjitte in zijn woonplaats een brievenbus uit de grond trok en een paar meter verder tegen het wegdek kwakte.

De man had pech: juist op het moment dat hij de brievenbus door de lucht smeet, passeerde een politieman die op weg was naar zijn werk. De agent sprak de dronken vandaal aan, maar die was niet voor rede vatbaar. Terwijl de Damwâldster met de agent in burger aan het worstelen was, belden omstanders de politie. De Damwâldster kon zich achteraf niets meer herinneren. Ook maandag niet, toen hij zijn verhaal bij de politierechter in Leeuwarden mocht doen.

Als gevolg van een gebroken pink, waarschijnlijk het resultaat van het handgemeen met de agent, heeft hij zestien weken niet kunnen werken. De man zei dat hij die avond maar zes biertjes had gehad. 'Maar normaal drink ik niet zoveel'. De rechter veroordeelde hem tot een boete van 460 euro. Later bleek dat de zoon van de eigenaar van de brievenbus, ook actief is bij hetzelfde fitnesscentrum als de verdachte. De Damwâldster heeft zijn excuses aangeboden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat vindt u van het besluit om OPA te stoppen met papierinzameling?

Een goed besluit, veiligheid gaat voor  
17.8%
Jammer, het had anders opgelost kunnen worden  
28.1%
Onterecht, OPA moet kunnen doorgaan  
54.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dollemansrit met 153 km/u waar 60 is toegestaan

Dollemansrit met 153 km/u waar 60 is toegestaan


regionaal nieuws

Man uit Ternaard (63) kijkt te diep in glaasje

Man uit Ternaard (63) kijkt te diep in glaasje