Logo
Zoeken
Zoeken
4.5 °C

Hoger beroep zaak Hannie Haanstra

vr 25 januari 2013 15.46 uur

LEEUWARDEN - In hoger beroep is er opnieuw 8 en 10 jaar cel geëist voor de twee mannen die op 30 juli vorig jaar zijn veroordeeld voor de naar later bleek dodelijke mishandeling van Hannie Haanstra uit Drachten. De verdachten, een vader en zoon van 39 en 20 jaar, kregen in de nacht van 3 september 2011 ruzie met een paar bewoners van de Robijnekamp. De 20-jarige was met zijn fiets onderuitgegaan, wat hoongelach onder de omstanders opleverde. De man kwam even later terug, samen met zijn vader en zijn jongere broertje. De 20-jarige raakte eerst in gevecht met een toen 41-jarige inwoner van Bakkeveen.

Haanstra raakte bij het gevecht betrokken toen hij de verdachte met een stok op het hoofd sloeg. De twee broers schopten en sloegen Haanstra. Ze gingen daar gewoon mee door toen de man uit Bakkeveen bovenop de Drachtster ging liggen. De vader, een ervaren vechtsporter, mishandelde een paar buurtbewoners. Bij het weglopen zou hij Haanstra nog een trap in de buik hebben gegeven. Haanstra overleed twee dagen later. Hij had kneuzingen en botbreuken over zijn hele lichaam. Als gevolg van overmatig bloedverlies hielden zijn organen op met werken.

De rechtbank hield alle drie verdachten verantwoordelijk voor het overlijden van Haanstra. De jongste zoon nam bij de behandeling van de rechtbank alle schuld op zich. Dat zouden de verdachten onderling hebben afgesproken, omdat de jongen er met een betrekkelijk lage straf van af zou komen. De jongen werd veroordeeld tot 1 jaar jeugddetentie en twee jaar jeugd-tbs. Hij ging niet in beroep.
Het gerechtshof doet op 8 februari uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....