Account
Logo
Zoeken
16.1 °C

Vernieuwde geboortezorg Nij Smellinghe

ma 14 januari 2013, 12.31 uur

DRACHTEN - Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten voert vernieuwingen door in de geboortezorg. Het uitgangspunt is het bieden van zorg op maat, waarbij ouders en hun pasgeboren baby zo min mogelijk van elkaar worden gescheiden. Oftewel: gezinsgerichte zorg. Om dit doel te bereiken, heeft Nij Smellinghe als eerste in Noord Nederland couveusesuites gecreëerd. Daarnaast maken gezinskamers, een weeënkamer en ‘thuismonitoring’ deel uit van de nieuwe ontwikkelingen in Nij Smellinghe.

De couveusesuites zijn bedoeld voor baby's die na de geboorte extra zorg nodig hebben. Op een eigen - zo huiselijk mogelijk ingerichte - kamer ligt de pasgeboren baby samen met de moeder. De artsen, verloskundigen en verpleging leveren de medische zorg in deze suites aan moeder en kind. Ook vader kan blijven overnachten. Voor ouders is het na de geboorte erg prettig om hun baby dichtbij te hebben. Bovendien is het belangrijk voor de emotionele hechting.

De weeënkamer is bedoeld voor zwangere vrouwen bij wie de bevalling nog niet helemaal doorzet. Het is dan stressvol om steeds heen en weer naar het ziekenhuis te rijden. Zij kunnen met hun partner naar Drachten komen en in alle rust de bevalling op gang laten komen. Ook voor verloskundigen (van buiten het ziekenhuis) is er ruimte om te verblijven en om onderzoek te doen.

Sinds een aantal maanden kunnen zwangere vrouwen verder gebruik maken van thuismonitoring voordat de bevalling plaatsvindt. Dit is een uitkomst voor vrouwen die in de laatste fase van de zwangerschap voor extra controles van de baby en rust tot nu toe in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. Waar de zwangere vrouw voorheen soms enkele weken in het ziekenhuis moest liggen, kan ze nu in alle rust thuis blijven, terwijl een gespecialiseerd verpleegkundige langskomt om de noodzakelijke controles en metingen te doen. Er is volop afstemming met de gynaecoloog.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
35.9%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
30.8%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
9.4%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
23.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




kwijt / misdaad in je straat

Gestolen fiets in Drachten

Gestolen fiets in Drachten

regionaal nieuws

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek