Logo
Zoeken
Zoeken
3.5 °C

3 Inbrekers in Drachten aangehouden

za 01 december 2012 11.31 uur

DRACHTEN - De politie heeft zaterdagochtend vroeg twee inwoners van Drachten van 27 en 32 jaar en een 36-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een woninginbraak. Het trio kon worden aangehouden in een leegstaande woning aan de Zuiderdwarsstraat in Drachten dankzij een alerte getuige.

Een voorbijganger hoorde op de Zuiderdwarsstraat lawaai uit een leegstaande woning komen. Ook zag hij het schijnsel van een zaklamp. Direct werd de politie gewaarschuwd. Meerdere eenheden van de politie gingen naar het betreffende pand, waaronder een agent met een politiehond. De agenten hoorden gestommel op de bovenverdieping en teken dat er nog mensen in het pand aanwezig waren. Op aanroepen werd in eerste instantie niet gereageerd. Pas toen werd geroepen dat de politiehond zou worden ingezet, kwamen de drie één voor één naar beneden.

Het trio werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werden ze voor nader onderzoek ingesloten. Bij de achterdeur stonden een aantal grote tassen klaar met daarin onder andere koperen leidingen en andere goederen die de drie hadden gevonden in het huis. Dit alles werd in beslag genomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....