Logo
Zoeken
Zoeken
4.5 °C
Foto: Jilmer Postma

Gratama 2012 voor Grietine Molenbuur

za 01 december 2012 10.06 uur

DRACHTEN - Voor de vijfde keer werd vrijdag de Gratama uitgereikt. De Gratama is de driejaarlijkse cultuurprijs van de gemeente Smallingerland voor een persoon of instantie die zich buitengewoon verdienstelijk maakt op cultureel maatschappelijk gebied in of voor Fryslân. Vrijdag aan het einde van de middag kreeg Grietine Molenbuur de Gratama.

Om met een groep school kinderen een flashmob te doen werd Grietine Molenbuur vrijdagmiddag naar het centrum van Drachten gelokt. Na de plotselinge feestelijke dans, was het voor wethouder Nieske ketelaar tijd om het Grote geheim prijsgegeven.

Molenbuur kreeg haar prijs omdat ze zich naar haar sportieve carrière als top turnster heeft gericht op de wereld van de moderne dans, eerst als danseres en later ook als choreograaf. Ze richtte in 1984 het bekende gezelschap Duende op en was jarenlang aan dit gezelschap verbonden als artistiek leider. Onder haar leiding en met haar choreografieën groeide Duende in korte tijd uit tot een gerenommeerd dansgezelschap. Duende gaf tot 2005 voorstellingen, veelal in Friesland maar ook op locatie in heel Europa.

Eerder wonnen Rients Gratama, Jos Thie, Peter Tuinman, Jan de Haan en Rutger Hauer de cultuurprijs.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....