Account
Logo
Zoeken
13.3 °C

Dronken Drachtster van scooter gemept

di 30 oktober 2012, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Een 43-jarige Drachtster vloog in de nacht van 24 maart met scooter en al onderuit, op de Zuidkade in zijn woonplaats. De man had gedronken, maar dat was niet de reden dat hij op het wegdek was beland, zei hij dinsdag tegen de politierechter. 'Ik ben van de scooter af geslagen', zei de Drachtster.

Eerder die avond was hij in een café een oude bekende tegengekomen. Kennelijk was het geen gezellig weerzien, want diezelfde bekende zou hem later op straat een dreun tegen de helm hebben gegeven. Terwijl hij op de grond lag, zou de Drachtster geschopt en geslagen zijn. De mishandeling bleef niet zonder gevolgen: later werd er een gebroken rugwervel geconstateerd, waar hij nog steeds last van ondervindt. 'Het gaat niet weer over', zei de Drachtster.

In het ziekenhuis werd hij ook op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Hij bleek bijna vier keer teveel gedronken te hebben. En dat was niet voor het eerst, de afgelopen jaren werd de Drachtster zes keer betrapt op dronken rijden. Dat hij er lichamelijk slecht voor weg is gekomen, stond voor de rechter los van het feit dat hij had gedronken. De Drachtster kreeg een rijontzegging van een jaar en twee weken voorwaardelijke celstraf. Omdat de man er financieel slecht voorstaat, kreeg hij een boete van 200 euro plus 400 euro voorwaardelijk, met een extra lange proeftijd van drie jaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws







regionaal nieuws

Bliksem slaat in op woning in Kollum

Bliksem slaat in op woning in Kollum



regionaal nieuws

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water