Account
Logo
Zoeken
6.6 °C

Feesttent verkast naar Burgumer loswal

di 25 september 2012, 22.41 uur

BURGUM - De twee feestavonden die het komend weekend in Burgum stonden gepland, zijn in allerijl verplaatst naar een nieuwe locatie. Dinsdag besloot de gemeente dat het feest op de loswal aan de Burgumerdaam wordt gehouden. De aanleiding hiervoor is het feit dat de vergunde locatie aan de Elingsloane te drassig is om een tent op te bouwen. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen is deze locatie plotseling ongeschikt geworden.

De bewoners van de Burgumerdaam zijn dinsdagavond door de gemeente per brief op de hoogte gesteld dat nu het tentfeest vrijdagavond en zaterdagavond op de loswal wordt gehouden. De jaarlijkse feestavonden, georganiseerd door Stichting Burgumer Feesttent, werden in voorgaande jaren gehouden op de Markt in Burgum. Deze locatie werd door de gemeente Tytsjerksteradiel als ongeschikt bevonden omdat de hoogbouw als een klankkast fungeerde waardoor er veel geluidsoverlast was voor omwonenden.

De gemeente is op het laatste moment mede akkoord gegaan met de nieuwe locatie omdat het anders een financiële strop zou worden voor de organisatie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto
regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden