19.4 °C
Foto: Jilmer Postma

Bronzen medaille voor reddingsactie

do 05 juli 2012 10.45 uur

URETERP - Burgemeester Francisca Ravestein heeft donderdagochtend een bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt aan de heer Jan Van Bergeijk. Hij ontving de medaille en bijbehorende oorkonde 'bewijs van moedig gedrag' voor zijn heldendaad in november 2011. Toen redde hij samen met drie anderen een 71-jarige man van de verdrinkingsdood.

Het slachtoffer was aan het Selmien-West nabij Ureterp met zijn scootmobiel in de zachte berm gekomen en is daardoor in het water beland. In het voorjaar werden de drie andere redders al gehuldigd. De identiteit van de vierde redder was ten tijde van de gebeurtenis nog niet bekend bij de politie.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de redder voor zijn heldhaftige optreden voorgedragen voor een onderscheiding van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Deze stichting stelt zich ten doel: “alles te bevorderen dat kan strekken ter voorkoming van verdrinking en tot ontwikkeling van het reddingwezen voor zover dit op het redden van drenkelingen in de ruimste zin betrekking heeft”.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws