21 °C

Dwarse Drachtster bedreigt agenten

di 26 juni 2012 16.00 uur

LEEUWARDEN - Een 49-jarige Drachtster moest zich dinsdag bij de rechter verantwoorden omdat hij 'dwars' was geweest jegens de politie. De Drachtster had in de nacht van 21 mei vorig jaar eigenlijk vanuit het niets twee agenten uitgescholden en bedreigd. De man liep met een vrouw over de weg. Toen ze het stel lieten passeren, kregen de agenten de wind van voren. De Drachtster riep dat de politiemensen 'klootzakken' waren dat ze moesten 'oprotten'. Op de vraag van de rechter naar het waarom, antwoordde de Drachtster dat hij het niet zo op de politie heeft staan.

De man had destijds duidelijk teveel gedronken. Hij werd in de boeien geslagen. Op het bureau bedreigde hij de agenten. Hij gedroeg zich dermate obstinaat, hij nam een vechthouding aan en maakte een slaande beweging, dat een van de agenten hem een schop onder zijn achterwerk gaf. Volgens de Drachtster was dat een verkeerde weergave van wat er was gebeurd. 'Ze hebben mij knock-out geschopt', zei de man. De rechter geloofde er 'geen bal' van: 'U roept maar wat'.

De rechter veroordeelde de Drachtster tot een werkstraf van 12 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Omdat hij al vaker gewelddadig tegen de politie is geweest, legde de rechter een extra lange proeftijd van drie jaar op. Aan een van de agenten die door hem werd bedreigd moet de Drachtster 130 euro smartengeld betalen. 'U heeft zich onmogelijk gedragen. Je zou van iemand op uw leeftijd wat anders mogen verwachten', zei de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws