13 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Project bouwen jeugd Achtkarspelen

vr 25 mei 2012 15.45 uur

SURHUISTERVEEN - Vrijdagmiddag heeft de gemeente Achtkarspelen, samen met onderwijs en ondernemers, een feestelijke middag in Surhuisterveen rondom het bouwproject "De Opslach" en het onderwijsproject “Bouwen aan ambitie” georganiseerd. De middag werd gepresenteerd door presentator, journalist en muzikant Eric Ennema.

In het najaar van 2011 is in Achtkarspelen het project Bouwen aan ambitie van start gegaan. Bouwen aan ambitie is een onderwijsproject rondom de bouw van 25 starterswoningen in Surhuisterveen. Leerlingen uit het basis- (’t Holdersnest en ’t Skriuwboerd) en voortgezet onderwijs en het mbo (OSG Singelland, Lauwers College en ROC Friese Poort) doen mee aan allerlei activiteiten die bij het kopen en bouwen van een huis om de hoek komen kijken. Vmbo- en mbo-leerlingen Bouwtechniek doen bovendien praktijkervaring op door mee te werken aan de bouw. Centraal staan: het ondernemen, het verhogen van het ambitieniveau op de scholen en het verbreden van het beroepsperspectief.

De woningen in De Opslach worden gebouwd door VDM Woningbouw & Projectontwikkeling uit Drogeham. Ook de toeleveringsbedrijven, verschillende afdelingen van de gemeente, architect, notaris, makelaar, Rabobank en Friesland Bank doen mee aan dit onderwijsproject.

De starterswoningen aan De Opslach zijn inmiddels allemaal verkocht, ook dat is reden voor een feestje. Alle toekomstige bewoners zijn uitgenodigd, net als leerlingen, leerkrachten, ouders, ondernemers en andere belangstellenden.

Het project is een goed voorbeeld van de succesvolle samenwerking tussen de gemeente Achtkarspelen, het onderwijs en het bedrijfsleven. Het is de bedoeling dat dit project een blauwdruk wordt voor toekomstige ondernemende onderwijsprojecten in de regio.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws