10.2 °C

Spugen restauranthouder niet bewezen

ma 14 mei 2012 14.00 uur

LEEUWARDEN - Een 44-jarige restauranthouder uit Drachten zou een klant in het gezicht hebben gespuugd, maar de man werd maandag door de politierechter vrijgesproken. Een vrouw had aangifte gedaan: ze zou op Bevrijdingsdag 2010 door de horecaman zijn bespuugd na een meningsverschil over de betaling. De vrouw en de mensen die bij haar waren, waren niet tevreden over het eten dat ze voorgeschoteld kregen. Ze wilden 50 euro betalen voor wat ze wel hadden opgegeten, maar daar zou de eigenaar van het restaurant niet mee akkoord zijn gegaan.

In de discussie die daarop ontstond zou de Drachtster de vrouw in het gezicht hebben gespuugd. De man ontkende in alle toonaarden. Volgens hem hadden de klanten alles opgegeten en was het een soort wraakactie voor een ander akkefietje, waarvoor hij op 10 januari voor de rechter moest verschijnen. Toen werd hij overigens ook al vrijgesproken van het mishandelen van een klant. Hij beweerde dat het gezelschap had gedreigd op internetsites te zetten dat hij geen goed restaurant had. Dat zou ook zijn gebeurd.

Hij had de schikking van 200 euro niet betaald omdat hij vond dat hij niets had misdaan. De officier van justitie ging er van uit dat het verhaal van de tegenpartij klopte, maar de rechter was er niet van overtuigd dat het werkelijk zo was gegaan. Bij twijfel moet vrijspraak volgen en dat gebeurde ook. De restauranthouder hoeft daardoor niet een schadevergoeding te betalen. De teleurgestelde eters wilden de kosten van de maaltijd vergoed hebben, plus 50 euro 'voor een verpeste afsluiting van Bevrijdingsdag'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws