Account
Logo
Zoeken
16.1 °C

1 jaar cel voor rammen politieblokkade

di 1 mei 2012, 14.10 uur

LEEUWARDEN - De 23-jarige Hallumse die op 7 januari inreed op een politieblokkade, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een celstraf van een jaar, plus acht maanden voorwaardelijk en een rijontzegging van drie jaar. De officier van justitie eiste twee weken geleden anderhalf jaar onvoorwaardelijk celstraf. Omdat de Hallumse nauwelijks een strafblad heeft en omdat er sprake is van ernstige psychiatrische problemen viel de uiteindelijke straf lager uit dan de eis.

De vrouw is bovendien bereid een behandeling te ondergaan. De rechtbank vindt dat zij zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot doodslag, toen ze met 100 kilometer per uur met haar Alfa Romeo inreed op de blokkade van twee politieauto's op de Sânbuorren in Oudega. Een politievrouw kon net op tijd uit een van de auto's springen. Door in te rijden op een politieauto die haar in Leeuwarden het doorrijden moest beletten, heeft de vrouw zich schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling.

De Hallumse komt onder toezicht van de reclassering en ze moet zich laten behandelen. Ze moet aan de politiemensen die ze bijna heeft aangereden 522 euro smartengeld betalen. De rechtbank wees de door politie Fryslân ingediende schadeclaim -ruim 40.000 euro voor het herstel van twee surveillancewagens- af. De rechtbank stelt dat de politie normaal gesproken all-risk is verzekerd. Het is aan de verzekeraar van de politie om de schade op de Hallumse te verhalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
35.9%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
30.8%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
9.4%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
23.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




kwijt / misdaad in je straat

Gestolen fiets in Drachten

Gestolen fiets in Drachten

regionaal nieuws

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek