10.6 °C

Agent bewusteloos geslagen in Kollum

zo 22 januari 2012 12.23 uur

KOLLUM - In het centrum van Kollum is zaterdagnacht rond 1.00 uur een politieagent door stapper(s) neergeslagen. De agent werd zo hard geslagen waarbij hij viel en zijn bewustzijn verloor. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De zware mishandeling ontstond nadat de agent samen met een collega een man op de Oosterdiepswal bekeurde voor het drinken van alcohol op straat. Een groep personen die uit een horecagelegenheid kwamen, bemoeiden zich met de aanhouding en beledigden een agent. Hiervoor werd een 53-jarige inwoner van Gerkesklooster aangehouden en naar een politieauto gebracht.

De rest van de groep voldeed niet aan de vordering van de agenten om weg te gaan. Een 41-jarige man uit Gerkesklooster bleef de agenten beledigen en bedreigen. Hij werd ook aangehouden. Tijdens ruzie en tumult dat er na de aanhoudingen ontstond, werd de agent neergeslagen. Met behulp van ter assistentie gekomen agenten werden later een 16-jarige jongen uit Twijzel en een 17-jarige jongen uit Gerkesklooster aangehouden.

De politie heeft met behulp van portiers van de in de buurt zijnde horeca en een hondengeleider van de politie, de groep uit elkaar gedreven waarna de rust terugkeerde. De 53-jarige die overgebracht was naar een politieauto had tijdens het tumult kans gezien om uit de politieauto te ontsnappen. Later die nacht heeft hij zich gemeld bij de politie.

De aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in en sluit meer aanhoudingen niet uit.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws