10.4 °C

Portier mag agressieve klant slaan

wo 18 januari 2012 13.00 uur

LEEUWARDEN - De portier van een uitgaansgelegenheid aan de Noordkade in Drachten is zijn boekje niet te buiten gegaan, toen hij een agressieve klant een klap verkocht. Als de portier, een 42-jarige Drachtster, dat niet had gedaan, dan was de kans groot geweest dat de boze stapper hem een tik met een paaltje had gegeven, concludeerde de politierechter.

De rechter vond dat de portier uit noodweer heeft gehandeld, hij werd ontslagen van alle rechtsvervolging. De portier kreeg het op 31 oktober 2010 aan de stok met een 32-jarige inwoner van Jubbega. De Jubbegaster had iemand met een barkruk knock-out geslagen. Eenmaal buiten ging de Jubbegaster door het lint. Hij vernielde de toegangsdeur.

Toen hij een beweging maakte alsof hij een paaltje zou pakken, was de portier hem voor. Hij gaf de Jubbegaster een klap met de vlakke hand. Daarmee had hij zich bediend van 'proportioneel geweld',vond de rechter. Dit in tegenstelling tot de officier van justitie. Die vond dat er geen sprake was van noodweer. De rechter dacht er dus anders over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws