15,5 °C

In 2012 besluit over toekomst Sionsberg

ma 12 december 2011 17.37 uur

DOKKUM - In januari 2012 zal duidelijk worden hoe het toekomstplan van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum er uit gaat zien. Dan zal ook duidelijk worden welke afdelingen definitief verdwijnen want duidelijk is dat het ziekenhuis niet kan blijven doordraaien zoals het nu draait. Dat is maandag besloten en besproken tijdens een overleg waarbij gedeputeerde Schokker, burgemeester Waanders, wethouder Boorsma, de raad van bestuur van De Friesland en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) aanwezig waren.

Eerder al ging de Inspectie akkoord met het feit dat de acute zorgpost in De Sionsberg voor bepaalde specifieke zorgvragen tot medio januari open kon blijven. Daarna wordt deze afdeling gesloten. Als voorwaarde werd gesteld dat per 12 december een extra ambulancevoorziening in de regio werd ingesteld. Dat is gelukt en deze voorziening is gefinancierd door De Friesland.

De Sionsberg zal deze maand nog een plan maken voor de zekerstelling van de medisch specialistische ziekenhuiszorg. In januari zal er dan een breed plan van aanpak met de Inspectie besproken kunnen worden. Uitgangspunt bij het plan is dat er in Dokkum goede en bereikbare zorg blijft. De acute zorg is onderdeel van dit zorgbeleidsplan. Dit betekent dat medio januari ook duidelijkheid komt over de spoedhulp in de regio Noordoost-Friesland.

Alle betrokken partijen van het overleg hebben de lijn, die nu wordt gevolgd, eensgezind onderschreven.

 

Regionaal nieuws