18.1 °C

Sionsberg in Dokkum sluit afdelingen

ma 28 november 2011 14.00 uur

DOKKUM - Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum gaat een aantal afdelingen sluiten om zo in afgeslankte vorm verder te gaan. De afdelingen die de deuren gaan sluiten zijn cardiologie, oncologische chirurgie en de acute 24-uurs zorg. Door de maatregelen heft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het verscherpt toezicht, dat sinds een half jaar gold, op.

Uit het onderzoek van KPMG komt naar voren dat De Sionsberg te klein is om te blijven voldoen aan alle minimale volumenormen, terwijl het ook financieel niet mogelijk is om op termijn alle zorgactiviteiten zelfstandig in stand te houden. De afdeling cardiologie wordt daarom niet meer heropend en vanaf 1 januari 2012 worden geen oncologische chirurgische ingrepen meer verricht in De Sionsberg. De geboortezorg wordt vooralsnog wel gehandhaafd, maar bij complexe gevallen wordt de patiënte doorgestuurd naar een ander ziekenhuis. Deze maatregel is per direct van kracht gegaan.

De acute 24-uurs zorg wordt ook beëindigd. Om dit op te vangen wordt in de regio een extra ambulancepost ingericht. Deze post voorziet er samen met de bestaande ambulancefaciliteiten in, dat patiënten in het verzorgingsgebied van De Sionsberg binnen de aanrijtijdennorm naar andere ziekenhuizen kunnen worden vervoerd.

De Sionsberg zal de komende maanden invulling geven aan een nieuwe toekomst. Gestreefd wordt op korte termijn iemand van buiten aan te trekken, die hiermee aan de slag gaat en die de maatregelen gaat doorvoeren. Daarvoor is specifieke expertise nodig.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws