Account
Logo
Zoeken
13.4 °C

Stalker moet naar de psychiater

vr 25 november 2011, 12.36 uur

LEEUWARDEN - De Leeuwarder rechtbank bepaalde vrijdag dat een psychiater zal gaan bekijken hoe het staat met de psychische gesteldheid van een 51-jarige inwoner van Westergeest. In afwachting van dat onderzoek moet de Westergeester de cel in. De man valt al jaren een vrouw lastig waar hij ooit kortstondig een relatie mee heeft gehad. Hij was donderdag door de parketpolitie van huis gehaald omdat de rechtbank hem per se in levende lijve op de zitting wilde hebben.

Het optreden van de Westergeester was van korte duur. De man was bijzonder luidruchtig en obstinaat. Hij schold de rechters uit voor 'leugenaars' en was duidelijk niet van plan om op een rustige manier met de rechtbank van gedachten te wisselen. Omdat hij onhandelbaar was, werd hij afgevoerd door de parketpolitie. Hij gaat voorlopig niet naar huis. De rechtbank besliste dat hij in elk geval 90 dagen vast moet blijven zitten.

Een psychiater zal een oordeel moeten geven over hoe de man er psychisch voor staat en of hij wellicht ter observatie naar het Pieter Baan Centrum moet. De Westergeester is al verschillende malen veroordeeld wegens stalking. Zelfs gevangenisstraffen weerhouden hem er niet van om door te gaan met het schrijven van brieven en mailtjes aan het slachtoffer. Uit een rapport uit 2007 kan worden opgemaakt dat de man kampt met ernstige psychische problemen. Er zijn aanwijzingen voor een waanstoornis.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
37.4%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
32.1%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
8.4%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
22.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




kwijt / misdaad in je straat

Gestolen fiets in Drachten

Gestolen fiets in Drachten

regionaal nieuws

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek

Drama in Drachten: zelfdoding op openbare plek