7 °C

Potloodventer verplicht in therapie

ma 26 september 2011 11.17 uur

LEEUWARDEN - Een 19-jarige inwoner van De Westereen moet zich van de politierechter verplicht laten behandelen. De Westereender is in de afgelopen jaren verschillende malen betrapt op en veroordeeld voor potloodventerij. Hij moest zich maandag bij de rechter melden omdat hij opnieuw de fout in was gegaan. Via MSN had de Westereender zich tot twee keer toe onder een valse naam aangemeld bij een meisje.

Toen het meisje met hem chatte, zat de jongen met ontbloot onderlichaam voor de webcam. Nadat dat een paar keer was gebeurd, zetten de vader en de vriend van het meisje een soort val: ze spraken ergens af met de verdachte en confronteerden hem met zijn gedrag. Hij bleek hetzelfde al eens vaker gedaan te hebben. Eind vorig jaar deed een buurvrouw aangifte omdat de jongen tot tien keer toe in Adamskostuum voor zijn slaapkamerraam had gestaan op het moment dat de vrouw naar buiten kwam.

Dat laatste ontkende de Westereender. Hij zou niet in de gaten gehad hebben dat mensen van buitenaf in zijn slaapkamer konden kijken. De rechter geloofde hem niet. Om te voorkomen dat de Westereender weer de fout in gaat en om er zeker van te zijn dat hij zich laat behandelen, legde de rechter vier maanden voorwaardelijke celstraf op. De Westereender moet een oude voorwaardelijke celstraf van een week alsnog uitzitten. Hij komt onder toezicht van de reclassering.

 

Regionaal nieuws

vandaag, 15.21 uur

Herfstkermis in Drachten

7 °C
14 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.