6,2 °C
Foto: WaldNet

Twee gewonden bij ongeval bij Ee

di 20 september 2011 22.57 uur

EE - Bij een eenzijdig ongeval op de Humaldawei bij Ee zijn dinsdagavond rond 21.10 uur twee mannen gewond geraakt. De 35-jarige bestuurder uit Holwerd raakte zwaargewond en werd aanvankelijk per ambulance weggebracht. Bij Kollum is een rendez-vous gemaakt met de traumahelikopter zodat een arts tijdens de reis naar het UMCG in Groningen bij het slachtoffer aanwezig was.

Naast de inzet van ambulances kwam tevens de brandweer ter plaatse om eerste hulp te verlenen. In de auto zaten naast de bestuurder, een vijftienjarig meisje uit Oentsjerk en een 18 en 21-jarige Dokkumer en een 18-jarige inwoner van Anjum. Het ongeval gebeurde toen de bestuurder uit Holwerd rechts in de berm reed en via de sloot terug 'stuiterde' naar de weg. Het voertuig kwam vervolgens aan de andere kant van de weg op de kop in de sloot terecht.

Inzittenden van passerende auto's zijn gelijk in actie gekomen om slachtoffers uit hun benarde positie te bevrijden. Met de koplampen van één auto werd de sloot belicht zodat de inzittenden gemakkelijker gered konden worden. De bestuurder raakte zwaargewond en een 21-jarige Dokkumer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De andere drie inzittenden kwamen met de schrik vrij.

De verkeersongevallenanalyse van de politie is ter plaatse gekomen om de exacte toedracht van het ongeval te onderzoeken.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie