3 °C

Celstraf voor onverzekerde auto

wo 23 februari 2011 08.55 uur

LEEUWARDEN -

Het rijden in een onverzekerde auto leverde een 47-jarige inwoner van Twijzelerheide dinsdag twee weken cel op. De politierechter kwam tot die straf omdat de Twijzelerheidster wel vaker in de fout is gegaan. De man heeft meerdere veroordelingen voor dronken rijden achter zijn naam staan. Het CBR heeft zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

De Twijzelerheidster reed op 26 maart door De Westereen toen een politieauto zijn pad kruiste. De man is een oude bekende van de politie. Het was bekend dat hij een rijontzegging had. Bij navraag bleek dat de VW Golf die hij bestuurde niet was verzekerd. De apk was verlopen. De Twijzelerheidster zei dinsdag tegen de politierechter dat de auto naar de sloop zou gaan.

De VW werd in beslag genomen. De rechter besliste dat de man de auto niet meer terugkrijgt. Omdat de beslissing over het rijbewijs waarschijnlijk naar een oud adres is gestuurd, kreeg de verdachte geen straf voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Voor het rijden in een onverzekerde auto kreeg hij een boete van 460 euro. De celstraf is van een vonnis van de politierechter van februari 2009. De verdachte liep nog in een proeftijd.

 

Regionaal nieuws

3 °C

12 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.