0,3 °C

OM eist 422 dagen celstraf ontuchtzaak

vr 14 januari 2011 12.14 uur

LEEUWARDEN -

In hoger beroep heeft de advocaat-generaal (de collega van de officier van justitie bij het gerechtshof) een celstraf van 222 dagen plus 200 dagen voorwaardelijk geëist tegen een 37-jarige ex-inwoner van Burgum. De man wordt ervan verdacht dat hij in de zomer van 2008 bij een viertal minderjarige meisjes in Burgum ontuchtige handelingen heeft gepleegd.

Ook zou de man zich schuldig hebben gemaakt aan openbare schennispleging: toen hij op 7 juni 2008 een vrouwelijke Jehova's getuige aan de deur kreeg, stak hij zijn hand in zijn strakke loopbroek en bewoog hij zijn hand over zijn penis. De Burgumer is uiteindelijk alleen voor dit feit door de rechtbank veroordeeld. Hij kreeg een boete van 500 euro. Voor de andere feiten volgde er vrijspraak.

De officier van justitie had op 15 januari 2009 anderhalf jaar cel geëist, plus een half jaar voorwaardelijk. De rechtbank sprak de man twee weken later vrij van het plegen van ontuchtige handelingen bij drie meisjes en het aanranden van een vierde slachtoffer. Sommige getuigen hadden elkaar tegengesproken en in andere zaken waren de slachtoffers en de getuigen mogelijk beïnvloed door de berichtgeving op internet.

Vrij vlot nadat de geruchtenstroom over een ontuchtpleger in Burgum op gang was gekomen, circuleerden er berichten op Wâldnet waarin de verdachte als dader werd aangewezen. Net als in 2009 ontkent de man ook nu nog steeds dat hij iets met de zaken te maken heeft. Hij suggereerde destijds dat er wellicht sprake was van een persoonsverwisseling. De onvoorwaardelijke celstraf die de advocaat-generaal eiste is gelijk aan de tijd die de verdachte in voorarrest heeft gezeten. Uitspraak: 28 januari.

 

Regionaal nieuws

0,3 °C

2 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.