23.9 °C

Parabool wint thuis van Invicta

zo 28 november 2010, 13.14 uur

GRONINGEN - Op zaterdag 27 november stond Invicta een zware wedstrijd te wachten; een wedstrijd tegen kampioenskandidaat de Parabool uit Groningen.

Na een bemoedigende bespreking ging de wedstrijd van start. Het openingsdoelpunt viel al snel. Binnen één minuut wist de Parabool de korf te vinden, maar dat liet niet weg dat Invicta niet kon scoren. Wietze-Jan Grijpma scoorde de eerste treffer voor Invicta. De ploeg uit Kollum had de kop er goed bij en scoorde mee door doelpunten van Ruurd Meindertsma, Arjan Kiewiet en Mirjam Ellens.

Mede dankzij de rust die Invicta in hun spel bracht, zorgde ervoor dat ze hun kansen afmaakten. Het eerste kwartier had de ploeg uit Kollum een voorsprong van 3 doelpunten. Toch kwam de Parabool terug en haalde uit naar een 14-10 voorsprong door hun zuivere afstandsschoten.

In de tweede helft leek het alsof Invicta haar rust kwijt was. Parabool wist dit feit te benutten door te gaan scoren en liep uit naar een stand van 21-12. Door het strenge fluiten van de scheids vielen er veel strafworpen en vrije ballen in het nadeel van de Kollumers. Deze kansen werden dan ook keurig afgemaakt door de Parabool.

Het eindsignaal was dan ook genoeg. Het scorebord was een feit: 26-14.