Account
Logo
Zoeken
1.7 °C
Buurtvereniging zet Garyp op de kaart
© WâldNet |  Zaterdag tot in de avond stond het nieuws bovenaan op de site van De Telegraaf.

Buurtvereniging zet Garyp op de kaart

za 21 augustus 2010, 20.10 uur

GARYP - Als buurtvereniging De Westerein uit Garyp in het nieuws komt, dan is het dorpsfeest vrijwel zeker in aantocht. Twee jaar geleden stal de buurtvereniging al de show met het 'eigen bier' onder de naam het Gariper Skomke. Dit jaar vestigt men de aandacht op de opvang van Roma.

De buurtvereniging zegt dat men een tijdelijke opvangplek voor de Roma wil maken in het dorp. De Roma worden momenteel verdreven uit Frankrijk. De aanleiding zou zijn dat de - overigens bij de kvk niet bestaande - Stichting Friese Steun voor Franse Röma enkele leegstaande boerderijen in de buurt wil gebruiken als tijdelijke opvangplek. Er waren zelfs al geruchten dat er zigeuners in Garyp rondliepen.

De primeur van het nieuws was vrijdag al voor het altijd nog bestaande Nijsnet. Bijna een dag later volgden Geenstijl en de Telegraaf met nieuws over de Roma in Garyp. De Leeuwarder Courant was nog sneller met het nieuws maar heeft het getikte artikel bij nader inzien toch maar verwijderd van de site. Alleen bij Omrop Fryslân bleef het zaterdag verdacht stil... En misschien kwam dat wel omdat hun presentator Klaas Jansma een communicatiebedrijf heeft én lid is van de betreffende buurtvereniging!

Zondag had Omrop Fryslân overigens Klaas Jansma in de uitzending op de radio om over de grap te vertellen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Woning vol rook door pelletkachel

Woning vol rook door pelletkachel

regionaal nieuws

Open Sluis trekt honderden bezoekers

Open Sluis trekt honderden bezoekers
regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten