15,1 °C

Foto: Persbureau Ameland |  Penny's Shadow

Ameland als filmset

ma 31 mei 2010 14.52 uur

HOLLUM -

Filmmaker Steven de Jong zoekt figuranten voor zijn nieuwste film Penny’s Shadow die op Ameland wordt opgenomen. De Jong zoekt paarden, pony’s en ruiters in de leeftijd van 10 tot 17 jaar. Eind mei had hij in Ermelo een castingdag. Op 9 juni kunnen Amelander ruiters proberen een rol in de film te veroveren. De opnames vinden in augustus en september op het eiland plaats.

Steven de Jong is bekend van onder meer de televisieserie Bit en de films De Hel van ’63 en de Scheepsjongens van Bontekoe. In zijn nieuwste film staat het paard Shadow in de hoofdrol. Hij woont op een stal op de kampeerboerderij van Kai en zijn vader Erik, maar door een ongeluk is Shadow onbetrouwbaar geworden.

Het meisje Luna is dol op paarden en wil Shadow tijdens haar vakantie op de kampeerboerderij temmen. Als Kai en Erik erachter komen dat Luna stiekem op de levensgevaarlijke Shadow heeft gereden is de maat vol. Shadows dagen zijn geteld en het wordt een race tegen de klok. Zal het Luna lukken Shadow te redden, en mensen te overtuigen van zijn goedheid?

 

Regionaal nieuws