11.7 °C

Radio NOF wil ook los in Achtkarspelen

za 13 maart 2010 12.50 uur

BUITENPOST - Het bestuur van Radio Noordoost-Friesland heeft zich bedacht. De lokale omroep in Dokkum wil nu ook wel een licentie hebben in de gemeente Achtkarspelen om daar radio uitzendingen te gaan verzorgen. De bestuursleden werden wakker geschud nadat het nieuws naar buiten kwam dat RTV Kanaal 30 uit Burgum mogelijk een licentie krijgt in Achtkarspelen. In een lastminute-aanvraag bij het college van B&W laat het Dokkumer radio-bestuur nu weten dat ze nu volmondig Ja willen zeggen tegen dezelfde licentie. Er kan echter maar één lokale omroep actief worden in de gemeente.

Eerder al een aanvraag ingediend
In 2005 heeft Radio Noordoost-Friesland al een licentie-aanvraag ingediend bij Achtkarspelen. De omroep is nooit een stap verder gekomen. Het college van B&W verzocht de omroep in februari 2005 om een zo realistisch mogelijke begroting in te dienen.

Omroep klaar voor Achtkarspelen
In de huidige brief, die een maand geleden naar de gemeente werd gestuurd, schrijft de lokale omroep dat er in 2009 een reorganisatie heeft plaatsgevonden. Er is binnen de omroep een heldere structuur gekomen en de radioformule staat als een huis. Ook zegt de omroep diverse signalen uit Achtkarspelen ontvangen te hebben die positief zijn over de omroep. Volgens het bestuur is de reorganisatie nu voltooid, niettegenstaande het feit dat de vereniging dit jaar nog wordt omgezet naar een stichting.

Er is bij de lokale omroep wel vaker hommeles geweest. In 2008 nam de vereniging afscheid van hun voorzitter Heidema. Dit gebeurde nadat de omroep plotseling een samenwerking met deze website verbrak. WâldNet zorgde in 2007 voor vernieuwing bij de omroep door een kabelkrant op te zetten. Door onbekende reden verbrak de omroep de afspraken. Uiteindelijk moest de omroep de vormgeving van de kabelkrant kopen van WâldNet.

Op het gebied van sport en verslaglegging wordt Radio Noordoost Friesland in elk geval gewaardeerd. Zo tekenden alle voetbalverenigingen een verklaring waarin ze aangeven dat ze Radio Noordoost Friesland prevaleren boven RTV Kanaal 30 uit Burgum. De verklaring werd naar het college van B&W gestuurd. De vrees bij de sportclubs bestaat dat er bij RTV Kanaal 30 geen noemenswaardig sportprogramma zal worden gemaakt.

Het college van B&W van Achtkarspelen heeft besloten om de brieven gezamenlijk met de aanvraag van RTV Kanaal 30 naar de raad te sturen. In het tweede kwartaal van dit jaar zal de gemeenteraad van Achtkarspelen zich buigen over de zaak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws