Account
Logo
Zoeken
14.6 °C

Wijk Noord-Oost wordt vernieuwd

wo 20 januari 2010, 17.47 uur

DRACHTEN - De wijk Noord-Oost in Drachten zal flink worden opgeknapt. In acht jaar tijd zal er voor zo'n 100 miljoen euro worden geïnvesteerd in de wijk. Woensdagochtend ondertekenden wethouder Nieske Ketelaar en Margriet Ausma, directeur van woningcorporatie Accolade in het gemeentehuis de realisatieovereenkomst voor de projecten Rugbyterrein, Valkstraat-Meerkoetstraat en Kievitstraat-Lijsterstraat.

Met de ondertekening wordt een startsein gegeven voor de bouw van ongeveer 250 woningen. Inmiddels zijn de bomen gekapt en start Jorritsma Bouw op zeer korte termijn met het bouwrijp maken van de locatie Rugbyterrein. Op het terrein komen in een parkachtige omgeving, 76 huurwoningen, waarvan 36 appartementen, 14 levensloopbestendige woningen en 24 rijwoningen voor ouderen en gezinnen.

Na de zomer start de herontwikkeling van de locatie Valkstraat-Meerkoetstraat. 69 woningen aan de Valkstraat, Meerkoetstraat, Kievitstraat en de Vogelzang maken plaats voor 45 nieuwe huur- en 23 koopwoningen. De architect werkt momenteel aan de laatste details van het plan, zodat binnenkort een aannemer kan worden geselecteerd en de sloop kan starten. Daarna wordt de locatie voorbereid voor de bouw. De verwachting is dat de bouw van de nieuwe woningen na de zomer kan beginnen. Op de locatie Kievitstraat-Lijsterstraat zijn ruim 100 nieuwbouwwoningen gepland.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten








Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.2%
Nee  
19.8%
Geen idee  
26%
393 stemmen - poll is beëindigd