Account
Logo
Zoeken
10.6 °C

Laatste kans voor jeugdige inbreker

vr 18 september 2009, 17.22 uur

LEEUWARDEN - Dat was even schrikken voor de 20-jarige verdachte uit Tijnje. De officier van justitie eiste vrijdag een maand cel plus drie maanden voorwaardelijk voor een reeks inbraken die een jaar geleden werden gepleegd. 'Ik heb meer gedacht aan een taakstraf naast mijn school', zei de verdachte geschrokken. Daar zou het uiteindelijk ook op uitdraaien, maar de rechter maakte duidelijk dat het vijf voor twaalf was.

De Tynster was vorig jaar samen met twee maten op dievenpad geweest. Het trio had op 11 augustus ingebroken bij Kaasboerderij de Gelder aan de Heawei. De inbrekers namen een bakje met muntgeld mee uit de winkel van de boerderij. Uit een loods pikten ze een bromfiets. In de nacht van 15 op 16 september volgde een inbraak in de kantine van sv Tijnje. Diezelfde nacht liep een van de jongens tegen de lamp, nadat er spullen waren gestolen uit een boot die afgemeerd lag aan de Rolbregedyk.

Een van de medeverdachten, een toen 19-jarige ex-Nijbeetster, werd op oudejaarsdag van 2008 veroordeeld tot vijf maanden cel. Deze verdachte had aanzienlijk meer op zijn kerfstok dan de Tynster, die bovendien geen noemenswaardig strafblad heeft. De verdachte kreeg van de rechter een laatste kans, in de vorm van een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.8%
Ja, op aanvraag  
14.2%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk