Account
Logo
Zoeken
18.9 °C

Onweer laat derde Kennedymars koud

za 29 augustus 2009, 0.50 uur

WALTERSWALD - Vrijdagavond is voor de derde keer de Kennedymars van Driezum-Wâlterswâld van start gegaan. Ondanks het dreigende onweer, liet de organisatie de mensen gewoon starten. Wel kregen ze instructies mee om bij onweer een veilig heenkomen te zoeken. Na twee succesvolle jaren kreeg de mars ook dit jaar weer een vervolg. Er zijn van de 499 inschrijvers in totaal 461 wandelaars om 22.00 uur van start gegaan.

De wandelaars vertrokken richting Dokkum waar het om 23.02 uur pikkedonker was, omdat de straatverlichting was uitgevallen. Na Dokkum vervolgen de lopers hun weg weer naar Wâlterswâld om op gezellige wijze door de feesttent te wandelen waar ze aangemoedigd werden door het publiek.

De wandelaars verdwenen daarna in de donkere nacht richting De Valom, Broeksterwâld, Rinsumageast, Aldtsjerk, Mûnein, Readtsjerk, Feanwâlden, De Valom, De Westereen, Triemen, Oudwoude, Westergeet, Keatlingwier, Driezum en Wâlterswâld. Zaterdagmorgen vroeg worden de eerste lopers al verwacht bij De Nije Warf in Wâlterswâld.

Zaterdag was rond 8.00 uur de eerste wandelaar binnen. In totaal hebben zo'n 400 mensen de tocht uitgelopen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Bewoner opvanglocatie Holwert bijt beveiliger in de arm

Bewoner opvanglocatie Holwert bijt beveiliger in de arm
regionaal nieuws

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland