Account
Logo
Zoeken
13.8 °C

Zaterdag Car Tuning Event Drogeham

wo 27 mei 2009, 23.20 regionaal

DROGEHAM - Duizenden mensen bezochten vorig jaar het Car Tuning Event in Drogeham. Opnieuw organiseert de Stichting Dorpsevenementen op 30 mei 2009 voor de 5e keer op rij de Car Tuning Day. Van heinde en verre zullen de deelnemers en publiek naar Drogeham komen om hun gemeenschappelijke hobby, de Auto/truck, in al zijn facetten te presenteren en te aanschouwen. Ook dit jaar is er weer van alles te beleven op het evenemententerrein aan de Sannen. Vanaf 11.00 uur is men meer dan welkom.

Wat is er allemaal te beleven?

Auto en Truckverkiezingen in 5 categorieën, te weten Oldtimer-auto's, Showvrachtauto's, Oldtimer Vrachtwagens, Show en Shine van getunde auto's en Amerikaanse Classic Cars.In al deze 5 categorieën zijn er prachtige bekers te winnen, hetgeen bepaald wordt door een deskundige jury.

Ook het publiek heeft een stem in de beoordeling van de deelnemers aan de Car Tuning Day. Voor alle categorieën zijn dan ook 5 schitterende publieksbekers beschikbaar gesteld door de organisatie. Vorig jaar was Indian Pete met zijn Peterbilt Truck nog de spectaculaire hoofdact, maar dit jaar komen er meerdere publiekstrekkers naar Drogeham. Zo zal een demonstratieteam van 8 "gewone" gazonmaaiers hun kunsten en snelheden (tot 100 km) komen vertonen. Dit belooft een uniek en spectaculair schouwspel te worden, waarin snelheid en behendigheid de boventoon voeren.

Trots is de organisatie met het contracteren van de Finstral Truck. Dit Finstral Rally Team staat onder de bezielende leiding van Johan Elfrink. Twee keer reed dit team mee in de bekende Parijs- Dakar Rally in Afrika. Dit jaar zijn ze gestart in "El Dakar 2009", welke werd verreden in Chili en Argentinië. Veel technisch geweld vanuit de woestijn, maar nu op het gras in Drogeham.

Ook heel bijzonder is de komst van de Pioneer Thunder Truck. Deze is uitgerust met licht, beeld en 12.000 Watt aan geluid. Ja, u leest het goed, de Imposante Mack Truk is een brok nostalgie met de dubbel clutch versnellingspook, het grote stuur en een uniek Pioneernavigatiesysteem, compleet met dj-podium, VIProom, Lounge, en dansvloer.Een imponerende verschijning van PK's en geluid, met een volwaardig muzieksysteem. Geluidskwaliteit van topklasse, te bewonderen en te beluisteren in Drogeham. Pioneer on the Roadshow in Dry Ham City.

Iets kleinere auto's zijn ook te bewonderen, namelijk de op afstand bestuurbare, radiografische modellen, met demonstraties en wedstrijden. Onderdeel bij Show en Shine getunde auto's zijn o.a. de Burn Outs en Decibel Drag, inclusief diverse stands met accessoires. Als klap op de vuurpijl komen er dit jaar +/- 200- 250 oldtimer brommers.

Een heuse brommermeeting, gevolgd door een toerrit door de gemeente Achtkarspelen. Het is duidelijk geen racewedstrijd, maar het gaat vooral om het tonen van deze geweldig rijdende museumstukken aan het publiek. Start en finish vinden plaats op het parcours van het Car Tuning Event in Drogeham. Een voorproefje vindt u op www.jisterbrommerclub.nl.

Voor opgave en nadere inlichtingen: Waatze Nicolai 06 53 26 73 58 Willem Nicolai 06 39 14 06 18 Geart van der Velde 06 51 22 85 51

Voor de kinderen is er een groot springkussen aanwezig en wordt er een baan uitgezet, waar op ze met eigen skelter wedstrijden mogen rijden, met natuurlijk een prijs voor de mooiste en snelste. Zoals u ziet voor ieder wat wils op 30 mei 2009 op het evenemententerrein aan de Sannen in Drogeham! Genoeg redenen om een kijkje te nemen in Dryham City. De entree voor dit evenement is € 2,50. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Zie ook www.cartuningevent.nl. E-mail-adres: info@drogeham-events.nl

Daarnaast zal Stichting Dorpsevenementen Drogeham dit jaar aandacht schenken aan een goed doel namelijk de Stichting Transplantatie NU! (STN). Dit is een overkoepelende organisatie op het gebied van de transplantatieproblematiek in Nederland. De STN is opgericht dor vertegenwoordigers van zes belanghebbende patiëntenverenigingen. Vele patiënten zitten momenteel te wachten op een donor voor een nieuw Hart, Nier, Lever, Long, Astma en COPD en aanverwante aandoeningen. STN vindt dat er meer transplantaties moeten plaatsvinden en wel NU! Zij pleiten voor een Actief Donor Registratiesysteem (ADR) in de wet. Enkele cijfers: in 2006 waren er 567 postmortale orgaantransplantaties, maar er staan gemiddeld 1440 mensen op de wachtlijst. Henk Storm, uit Drogeham, is 1 van de vele patiënten, die wacht op een harttransplantatie. Op de site www.stnu.nl kunt u terecht voor meer informatie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws