Account
Logo
Zoeken
16.8 °C

Boete voor verboden wapenbezit

wo 27 mei 2009, 11.26 uur

LEEUWARDEN - Op 31 oktober trof de politie twee revolvers en 33 scherpe patronen aan in de woning van een 49-jarige inwoner van De Westereen. Dinsdag vertelde de man aan de politierechter dat hij de wapens bij toeval in zijn bezit had gekregen. De eerste revolver had hij van zijn zoon 'afgepakt'. Die zat destijds midden in een scheiding. Om te voorkomen dat er erge dingen zouden gebeuren had de Westereender het wapen in beslag genomen.

Dat hij dat had gedaan was niet onopgemerkt gebleven. Een paar dagen later werd de man aangesproken door iemand die ook van zijn wapen af wilde. Voor hij het wist, had de verdachte twee revolvers in huis. Hij wou ze allebei vernietigen, maar vanwege zijn drukke dagelijkse bezigheden was hij daar niet aan toegekomen. 'De volgende keer breng ik ze gelijk naar de politie', zei de man.

Het verhaal dat zijn zoon aan de politie had verteld -volgens hem had zijn vader het verhaal verzonnen omdat hij bang was dat hij in de gevangenis zou belanden- bestempelde de Westereender als onzin. 'Daar durf ik de eed voor af te leggen'. De man was in 2003 ook al eens veroordeeld voor verboden wapenbezit. Toen had hij volgens zijn zeggen een paar wapens weggebracht voor een vriend die erin handelde.

De rechter besloot om de eis van de officier van justitie, een werkstraf van 80 uur en 2 maanden voorwaardelijke celstraf, niet te volgen. 'Ik geef u nog een keer het voordeel van de twijfel', zei de rechter. Zij legde een boete op van € 1000 en 3 maanden cel voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws