Account
Logo
Zoeken
17.5 °C

Verdwenen auto weer boven water

ma 25 mei 2009, 22.09 uur

AUGUSTINUSGA - Na bijna vier maanden is maandagavond de Opel Astra station gevonden die op 1 februari bij Augustinusga in het Prinses Margrietkanaal te water was geraakt. De provincie had al meerdere keren gezocht naar de auto maar kon het voertuig met sonar-apparatuur niet vinden. De duikers van de brandweer van De Westereen echter wel.

Twee weken terug hadden de duikers ook al in het kanaal bij Augustinusga gezocht en toen was eigenlijk al duidelijk dat de auto zo'n twaalf meter uit de kant in de vaargeul moest liggen op een diepte van zo'n zes meter. De duikers wisten het maandag zeker en besloten de berger en de provincie te waarschuwen. De provincie had er baat bij dat de auto gevonden zou worden aangezien het voertuig op een zeker moment bijvoorbeeld olie kan gaan lekken.

Een groot vrachtschip Catharina moest wachten in het kanaal terwijl de berging los ging. Om 23.00 uur kon het schip verder nadat even daarvoor de auto aan wal was getrokken. Bergingsbedrijf Van Kammen had samen met duikers de Opel Astra Station rond 23.15 uur weer boven water. De auto werd vanaf de kant van Augustinusga naar de walkant van Buitenpost getrokken. De duikers hadden het voertuig met kabels vast gemaakt en met een lier kon de auto naar de wal getrokken worden.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws