Account
Logo
Zoeken
15.2 °C

Drachtster wordt niet dubbel 'geplukt'

ma 25 mei 2009, 19.43 uur

LEEUWARDEN - Een Drachtster (51) wordt in financieel opzicht niet dubbel 'geplukt' omdat hij een poosje wiet heeft gedeald. De man had een bijstandsuitkering toen hij tussen december 2005 en mei 2008 hennep verkocht. De gemeente Smallingerland oordeelde dat hij in die periode onterecht ruim 6000 euro aan uitkeringsgeld had gevangen.

Maar de officier van justitie had maandag op de zitting van de politierechter ook nog een zogeheten 'Pluk-ze' vordering ingediend voor ongeveer het zelfde bedrag. De Pluk-ze regeling is bedoeld om het financiële voordeel weg te nemen dat uit de drugshandel wordt gehaald. De rechter besliste dat de Drachtster niet dubbel wordt geplukt. De man zei dat hij ook nauwelijks aan de drugshandel heeft verdiend.

Hij had voornamelijk aan vrienden en kennissen verkocht. Van de winst kocht hij drugs voor eigen gebruik. Wel werd hij veroordeeld omdat hij heeft verzuimd aan de gemeente door te geven dat hij naast zijn uitkering extra inkomsten had. Verder had de Drachtster begin mei vorig jaar 1,5 gram speed bij zich. Alles bij elkaar leverde het de man een werkstraf op van 40 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws